Новини
Екологія

Де на Хмельниччині оновлюють ліси

Незважаючи на складні умови, викликані карантином через пандемію коронавірусу в світі, лісівники краю докладають максимум зусиль, щоб усі покладені на них обов’язки були виконані. 

Із запланованих на весну 705 гектарів створення лісових культур вже посаджено 500 гектарів, у тому числі 30 гектарів – захисних насаджень. Про це повідомляють у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Садять переважно цінні породи дерев – дуб звичайний, модрина європейська, сосна звичайна. Кам’янець-Подільський, Новоушицький лісгоспи вже повністю завершили весняну посадку.

На території Хмельницького лісництва було висаджено 1,6 гектара молодого лісу. Спільна дружня праця лісівників та небайдужих активних жителів села Катеринівка за декілька годин роботи дала позитивний результат. Тут висадили дуб червоний та береку лікарську, адже це аборигенна порода, яка чудово почувається в умовах цього краю.

Незважаючи на складнощі, працівниками ДП «Ізяславський лісгосп» були створені культури дуба, сосни та модрини на площі 113 га (висаджено понад 500 тисяч сіянців). Для того, щоб забезпечити осінню лісокультурну кампанію власним якісним садивним матеріалом, у розсадниках, теплицях та коробах лісівники вже висіяли насіння на загальній площі 0,6 га.

Читайте також: На Хмельниччині лісівники допомагають у боротьбі з пандемією

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter