Новини
Кримінал

Обмеження волі та компенсація: мешканця Хмельниччини засудили за необережність на полюванні

Суд не побачив щироко каяття, тому на поруки трудовому колективу мисливця не передав.

У Полонному районний суд визнав мешканця району винним у необережному тяжкому тілесному ушкодженні, яке він спричинив під час полювання. Відповідно до рішення суду, чоловік отримав один рік обмеження волі. Також суд стягнув з нього на користь потерпілого 126725,20 грн. майнової та 100000 грн. моральної шкоди.

Як зазначається у вироку, у серпні 2019 року двоє чоловіків вирушили на ставок, аби полювати на качок. Один з мисливців взяв з собою сина. Засідку влаштували в очереті, розташувавшись на відстані близько 20 метрів один від одного, причому так, що не потрапляли у поле зору один одного. Побачивши здобич, обвинувачений вистрелив у неї з мисливської рушниці. Дробовий заряд влучив у сина товариша, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження.

Як йдеться у судовому рішенні, стрілок не сподівався влучити у людину, хоча повинен був це передбачити та діятиобачніше.

На лікування численних поранень грудної клітини, голови і шиї потерпілий витратив значну суму коштів, у тому числі, за кордоном, повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

На суді обвинувачений свою вину, активно сприяв розкриттю злочину, частково виплатив потерпілому матеріальне відшкодування. Суд визнав це пом’якшуючими обставинами. Але були й обтяжуючі – чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, суд не побачив у поведінці обвинуваченого щирого каяття. Тому не знайшов підстав передати чоловіка на поруки трудовому колективу і звільнити від кримінальної відповідальності. До того ж, потерпілий  наполягав, аби суд призначив найсуворіше покарання. 

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter