Новини
Здоров’я

Кого перевірятимуть експрес-тестами у Хмельницькому та Кам’янці

Після підтвердження діагнозу у мешканки Кам’янець-Подільського району, влада прийняла рішення протестувати декілька категорій населення.

Як повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, експрес-тестування проводитимуть для таких кам’янчан: хворих із пневмоніями; медиків мобільних бригад; лікарів інфекційного та приймального відділень; працівників сімейних амбулаторій; водіїв комунальних автобусів; священнослужителів.

Нагадаємо, сьогодні на Кам’янеччині підтвердили перший випадок інфікування коронавірусом у мешканки села Жванець. Жінка працює у лікарні в сусідній, Чернівецькій області. Наразі її стан оцінюють як середньої важкості. Жінка та її рідні перебувають вдома на самоізоляції. Результати аналізів її близьких поки що невідомі.

Готуються масово перевіряти за допомогою тестів і хмельничан. Як зазначив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, місто планує закупити 300 ПЛР-тестів, за допомогою яких перевірятимуть стан здоров’я медиків мобільних бригад, амбулаторій сімейної медицини та лікарів, які контактують з хворими на пневмонію.

Крім того, близько половини з наявних у Хмельницькій інфекційній лікарні експрес-тестів виділять для перевірки кондукторів, соцпрацівників, які займаються доставкою продуктових наборів, та священників. Щодо останніх, то їх точна кількість наразі невідома – таку інформацію має надати Духовна рада Хмельницького. На думку очільника Хмельницького, їх буде не більше сотні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter