Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельничанка, яка одужала від коронавірусу, досі перебуває в лікарні

Це підтвердив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет сьогодні, 10 квітня, на брифінгу для ЗМІ.

“Згідно з протоколами має бути ще одне підтвердження, що результат є негативним. Наразі такого підтвердження ще немає”, – зазначив очільник області.

Повідомлення про пацієнтку, яка одужала, надійшло ще 7 квітня. До цього часу в Хмельницькій інфекційній лікарні чекають підтвердження тестування з Києва.

«У нас вже скоро лусне терпіння, так сильно ми хочемо вписати хмельничанку додому, а вона цього бажає ще більше. Жінка почуває себе гарно, в неї вже немає жодних симптомів. Ми вже отримали два від’ємні результати, гідно з алгоритмом – робили їх через день. В неї не виділяється вірус. Але, згідно із наказом, який отримав лабораторний центр, перші такі результати вони все ще мають підтверджувати в Києві. Очевидно, що там велика черга, тому що ми аналізи відправили ще до вихідних, але відповіді й досі не отримали. Якщо результати отримаємо сьогодні, то сьогодні ж жінку і випишемо з лікарні», – пояснила головна лікарка Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна для сайту “Є“.

Зазначимо, що після того, як жінку випишуть з лікарні додому, вона все ще має бути 14 днів у самоізоляції під наглядом сімейного лікаря.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter