Новини
Армія

На Хмельниччині ракетники готують техніку до літа

Усі військовослужбовці працюють у медичних масках, роботи виконують з максимальним дотриманням відповідної дистанції.

Планове сезонне технічне обслуговування озброєння і військової техніки, зумовлене переходом до літнього режиму експлуатації, триває на Хмельниччині у ракетній бригаді «Свята Варвара» Сухопутних військ ЗСУ.

Перед початком робіт щодня військові проходять інструктаж з техніки безеки. Через карантин працюють у медичних масках, дотримуючись відповідної дистанції, повідомляє АрміяInform.

Під час сезонних робіт ми зосереджуємо увагу не лише на зовнішньому вигляді, комплектності та справності автомобілів, але й на знанні та виконанні водіями своїх обов’язків, наявності відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування, – зазначає начальник автомобільної служби майор Олександр Мацієвський.

Значна частина техніки бригади пройшла випробування в районі проведення АТО і ООС та продовжує виконувати поставлені завдання з охороні та оборони України, тож питання її справності є принципово важливим.

Особливу увагу під час сезонного технічного обслуговування приділяються техніці, призначеній для перевезення особового складу, небезпечних вантажів, пожежній та основним зразкам озброєння. Перевіряється готовність систем протипожежного захисту та засобів пожежогасіння як на зразках ОВТ, так і у сховищах та паркових приміщеннях.

Загалом заходи сезонного технічного обслуговування проводять на більше ніж трьох сотнях одиниць озброєння і військової техніки. Тривають роботи у парках, сховищах, гаражах (на стоянках) військової частини.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter