Новини
АКТУАЛЬНО

У Кам’янці-Подільському підприємці просять відновити роботу Центрального ринку

Ситуацію планують обговорити на позачерговій сесії міської ради, якщо зберуть кворум.

Підприємці Кам’янця-Подільського звернулися до міського голови з проханням відновити роботу Центрального ринку з дотриманням необхідних карантинних вимог. Про це повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич.

За його словами, підприємці обурені тим, що працюють, зокрема, оптовий ринок та супермаркети, де на невеликій площі збирається чимало людей.

Ситуацію планували обговорити сьогодні на засіданні профільних комісій і голів депутатських фракцій. Проте кворуму не зібрали – підприємців прийшло більше, ніж депутатів.

Отже завтра на позачергову сесію, виносяться такі питання: 1. Чи буде відкрито центральний ринок. 2. Звільнення від сплати єдиного податку для підприємців I та II груп, – написав Михайло Сімашкевич.

Як повідомляє Vdalo.info з посиланням на керуючу справами міськради Яну Мельничук, позачергова 91 сесія проходитиме у закритому форматі та транслюватиметься в прямому ефірі. На неї запрошують лише депутатів, керівництво та ініціативну групу ринку, представників Держпродспоживслужби та поліції. Початок сесії запланований на 10.00.

За результатами обговорення, в залежності від прийнятого рішення, до Хмельницької обласної комісії з питань ТЕБ і НС, яка рекомендувала припинити роботу ринку, буде направлене звернення.

У коментарях під дописом міського голови кам’янчани виступають проти відкриття ринку, оскільки, за їхніми словами, відстежувати дотримання карантинних вимог на його території буде складно. Крім того, відкриття ринку спонукає містян гуляти ним без особливої потреби, порушуючи таким чином карантин.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter