Новини
АКТУАЛЬНО

Ринки на Хмельниччині залишаться закритими

Рішення про їх відкриття обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) вважає передчасним.

Нагадаємо, днями підприємці Кам’янця-Подільського звернулися до міської ради із проханням відкрити Центральний ринок у місті. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Михайло Сімашкевич. І пообіцяв, що питання буде розглянуте на позачерговій сесії міської ради. Проте остаточне рішення, навіть у випадку, якби депутати підтримали ініціативу підприємців, винести повинна була обласна комісія з ТЕБ і НС.

За результатами засідання комісії, яке відбулося учора, 14 квітня, було винесене рішення – жодних змін на території області щодо роботи ринків не буде. Тож ринки в області, в тому числі, і в Кам’янці-Подільському і надалі не працюватимуть.

На вчорашньому брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш зазначив: бажання підприємців працювати та заробляти кошти на життя у владі розуміють, але ситуація, яка складається з поширенням коронавірусу на Хмельниччині, не дозволяє дозволити це з огляду на безпеку населення.

Маємо 90-відсоткове зростання захворюванності, тому про відкриття ринків я б не говорив аж до послаблення ситуації. Відкриття ринків напередодні великодніх свят – один із найбільш ризикованих кроків, які можуть бути. Вважаю відкриття ринків передчасним. Більше того, ми говоримо про впровадження додаткових заходів в окремих районах, – зазначив Роман Примуш.

Що стосується роботи ринку “Дубово” в обласному центрі, то його не закриватимуть, оскільки тут закуповують продукти лише гуртові покупці, аби в подальшому реалізовувати їх у містах та селах Хмельниччини.

Щодо окремих недоліків, які були зафіксовані на цьому ринку, то його керівництву надіслали рекомендації з їх усунення. Якщо ці вимоги не будуть виконані, ринок змушені будуть закрити.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter