Новини
АКТУАЛЬНО

В одному з районів Хмельниччини посилюють протиепідемічні заходи

Через ускладнення ситуації із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19 у Чемеровецькій ЦРЛ тестуватимуть медичний персонал, а хворих надалі госпіталізуватимуть в інші лікарні.

На вчорашньому позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) було прийнято низку рішень, якими вводяться додаткові протиепідемічні заходи на території Чемеровецького району.

Як повідомила щойно на брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька, кількість хворих у Чемеровецькому районі наразі найбільша на території області.

Зокрема, відповідно до протоколу засідання, Хмельницький обласний лабораторний центр повинен провести ПЛР-тестування хворих та медичного персоналу КНП “Чемеровецька ЦРЛ”.

Також буде припинена госпіталізація хворих до цього медичного закладу – їх направлятимуть на лікування до Кам’янець-Подільської міської лікарні та Городоцької центральної районної лікарні за принципом територіальної доцільності.

Крім того, посилять протиепідемічний режим у Чемеровецькій ЦРЛ при доліковуванні хворих, з активним спостереженням за станом їхнього здоров’я не менше 14 днів.

Спостерігатимуть і за контактними особами з числа медичного персоналу Чемеровецької райлікарні, особливо за тими, які перебувають на самоізоляції з позитивним результатом ПЛР-тестів.

На період Великодніх свят керівництво району зобов’язали заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, усіх форм власності, крім торгівлі пальним, лікарськими засобами та медичним приладдям з 20.00 години 17 квітня 2020 року до 00.00 години 20 квітня 2020 року.

Нагадаємо, обмежувальні заходи вводяться, зокрема, на свята і в Хмельницькому.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter