Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому священників почали перевіряти на COVID-19

Першими експрес-тести зробили ксьондзам, семінаристам, дияконам та завгоспу парафії Христа Царя Всесвіту Римо-католицької церкви – усього десятеро людей.

Сама тест-система являє собою касету з двома віконечками. В одне віконечко капається крапля крові, в друге – крапля або дві буферного розчину. Чекаємо 10-15 хвилин – і з’являється результат, – пояснює принцип дослідження медична директорка Хмельницького міського центру ПМСД № 2 Світлана Оленкевич.

Процедура забору крові займає до кількох хвилин. Тест-система перевіряє на імуноглобулін М і G. М –  гострі захворювання, G – означає, що людина, можливо, вже колись перехворіла цією хворобою і в організмі вже є антитіла, – пояснюють медики.

Результати тесту зчитують у віконечку касети. Їх треба чекати 15-17 хвилин. Одна смужка означає, що все гаразд. Якщо дві – результати спрямовують до лікаря.  

Усі десять тестів, проведених у парафії, показали негативний результат.

Ми подаємо такий добрий приклад для всіх. Ми вже відсвяткували Великдень, ми показали, що люди можуть залишитися вдома. Ми показали, що ми готові відкрито показати своє життя, але наше життя невід’ємне від життя наших парафіян, – розповідає настоятель парафії Христа Царя Всесвіту РКЦ Микола Лучинський.

На прохання Духовної ради Хмельницького у місті експрес-тестування на COVID-19 мають пройти до сотні священників різних конфесій.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter