Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельничанам нагадують про правила та обмеження під час Великодніх свят

Магазини не працюватимуть, транспорт не їздитиме, а входи на кладовища будуть закриті.

Біля кожної церкви, яка є на території міста, у Великодню ніч чергуватимуть кілька поліцейських. Вони будуть стежити за тим, чи дотримуються прихожани дистанції, і закликатимуть їх повертатися додому. Про це на вчорашньому брифінгу повідомив заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук, який наразі також є керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Він також додав, що цього року, на відміну від попередніх, більшість пасок, які купуватимуть містяни, будуть вже освячені. Починаючи з учорашнього дня священники різних конфесій домовляються з хлібопекарнями та дрібними виробництвами і освячують паски безпосередньо на місці їх виготовлення.

У святкові вихідні на в’їздах у місто працюватимуть чотири контрольно-пропускні пункти. Як і раніше всім, хто хоче потрапити до Хмельницького, мірятимуть температуру і перевірятимуть, чи немає симптомів ГРВІ. Хоча повноважень ті правоохоронці, які чергують на блок-постах, тепер мають більше.

Після змін в Законі України ми маємо право перевіряти навіть стан речей, багажу тощо. Але ми, в основному, виконуємо функції з недопущення потенційно хворих на територію міста Хмельницького, – пояснив Володимир Гончарук.

Блок-пости працюватимуть з 9.00 до 18.00 для того, щоб не тільки обмежити пересування людей на території Хмельницького, а й не допустити виїзд і заїзд великої кількості автомобілів з-за меж обласного центру до міста.

У міській раді також нагадують: у Великодню неділю у місті не працюватиме жоден продуктовий магазин. З 17.00 суботи і до понеділка включно у Хмельницькому не їздитиме громадський транспорт. Крім цього, 19 та 20 квітня, а також 25-26 квітня усі міські кладовища будуть закритими для відвідувачів. Поминальні дні перенесені на 6 червня.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter