Новини
АКТУАЛЬНО

Працівникам Хмельницької АЕС рекомендують на свята залишатися вдома

Хмельницька АЕС – один із стратегічних об’єктів України, де прийнято всі можливі заходи із запобігання поширення захворювання на COVID-19.

Згідно із діючими постановами та рішеннями Енергоатома, на ХАЕС встановлено чіткий порядок щодо попередження та виявлення симптомів коронавірусної інфекції.

Напередодні Великодня, генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра привітав працівників та жителів Нетішина із християнським святом, побажавши насамперед здоров’я, і закликав провести ці дні у вузькому сімейному колі. Такі обмеження, встановлені урядом, необхідні, щоб зупинити поширення коронавірусу і зберегти епідемічну ситуацію у місті атомників.

Зокрема, на щоденному засіданні штабу обговорюється поточна ситуація, де на основі аналізу ситуації приймаються протокольні рішення. Крім того, ХАЕС тісно співпрацює з місцевою владою та обласною адміністрацією.

Керівник атомної станції також окреслив чіткі дії у разі найменшої підозри, особливо щодо осіб, які повернулися з місць поширення хвороби і можуть бути носіями. Для відповідної категорії проводяться необхідні аналізи, з’ясовуються контактні особи. Якщо захворювання не підтверджується, працівник може повернутися до виконання професійних обов’язків.

На Хмельницькій АЕС продовжуються  обмежувальні заходи щодо ізоляції ліцензованого персоналу, організації харчування решти оперативного персоналу, дезінфекції приміщень, обладнання та автотранспорту, вимірювання температури кожного, хто заходить на територію енергопідприємства. Частина персоналу переведена на дистанційну форму роботи, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

На станції здійснюються закупівлі захисних масок, рукавичок, є в наявності і експрес-тести. Виготовляють захисні маски і дезінфікуючі засоби і власними силами. Зокрема, працівниці цеху дезактивації поводження з радіоактивними відходами радіоактивних відходів за добу шиють близько 150 масок, а представники хімцеху готують дезінфікуючі розчини.

Станом на 10:00 17 квітня, за інформацією Центру первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) м. Нетішин, на території міської обєднаної територіальної громади (ОТГ) знаходиться 76 осіб на самоізоляції, 3 особи – на обсервації. На сьогодні завершився період самоізоляції у 228 осіб.

Такі спільні дії мають позитивний результат – на сьогодні у місті атомників випадків захворювання на коронавірус не зафіксовано.

Саме тому керівник Хмельницької АЕС звертається до усіх працівників станції дотриматися чинних обмежень та святкувати Великдень разом з найближчими людьми вдома.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter