Новини
Кримінал

П’ять кілограмів канабісу вилучили поліцейські Хмельниччини

Автомобіль «Mitsubishi Galant», в салоні якого було двоє мешканців Херсону 62 та 53 років, зупинили поліцейські офіцери громади у Дунаєвецькому районі. Чоловіки поводились підозріло і помітно нервувалися та пояснили, що прямують у Херсонську область.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські серед мішків з городиною та різними інструментами виявили декілька пакунків з речовиною рослинного походження, схожою на канабіс.

Як повідомили у поліції, офіцери одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу. Усі пакунки поліцейські вилучили і направили на експертизу, яка підтвердила, що чоловіки перевозили канабіс. Крім того, правоохоронці провели санкціонований обшук у дачному будинку одного із затриманих, розташованому у Дунаєвецькому районі. На горищі та у господарських спорудах поліцейські виявили та вилучили ще декілька мішків конопель.

Загальна вага вилучених наркотиків склала близько 5 кг.

Чоловіків затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту в особливо великих розмірах) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Наразі слідчі дії тривають.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter