Новини
Економіка

Бюджети громад в умовах пандемії – дефіцитні

На цьому наголосив голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Славути Василь Сидор під час ТБ марафону з міськими головами «Малі міста в період пандемії».

Сьогоднішні проблеми із місцевими бюджетами виникли внаслідок фінансування заходів із боротьби з коронавірусом і карантином, що зупинив діяльність багатьох підприємців.

«Лише за квітень ми втратили 50% дохідної частини із бюджету. Якщо триватиме і надалі ми змушені будемо зменшувати фінансування захищених статей бюджету. Ще одна загроза це Законопроект №3311, який зменшує ПДФО. Це пряма загроза місцевому самоврядуванню, адже цей податок – це 60-70% усіх доходів бюджету. Влада не шукає вихід із ситуації, а заганяє міста і ОТГ в глухий кут» – підкреслив Василь Сидор.

Голова Хмельницького регіонального відділення АМУ запропонував кілька кроків, які можуть допомогти не загнати ОТГ і міста в кризу:

  1. Не можна забирати кошти із бюджету розвитку.
  2. Не обмежувати капітальні видатки.
  3. Через державні програми стимулювати власне виробництво та створювати робочі місця.

“Ми декларуємо, що бюджети громад є дефіцитні і будуть дефіцитні. Тому Уряду і Верховній Раді потрібно вжити відповідних заходів”,- зауважив Василь Сидор.

Повне відео можна переглянути за посиланням.

Читайте також: через дії влади в зв’язку із поширенням коронавірусу Славута втратить 10 млн грн

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter