Новини
АКТУАЛЬНО

COVID-19 Хмельниччина: про стан хворих розповіли в ОДА

Перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш сьогодні на брифінгу поінформував, що за останню добу маємо плюс 9 підтверджених випадків COVID-19 – з Летичівського району, Чемерововецького та міста Хмельницький. Про це повідомляє сайт “Є“.

“Серед тих, в кого виявили коронавірус за останню добу, є лікар Хмельницької інфекційної лікарні. Це вже другий випадок у цьому медзакладі. Наразі 17 осіб з підтвердженим діагнозом госпіталізовані до медичних закладів, двоє з них у важкому стані. На апараті штучної вентиляції легенів перебуває один хворий у Шепетівській ЦРЛ. Також одна людина підключена до кисневого концентратора в Хмельницькій інфекційній лікарні. 35 осіб, в яких підтвердили COVID-19, лікуються амбулаторно», – розповів Роман Примуш.

Він також зазначив, що шестеро людей на Хмельниччині, в яких був підтверджений коронавірус, вже одужали. Серед них – один медичний працівник. Четверо людей, на жаль, померли: це мешканці з міст Хмельницький і Шепетівка, а також з Хмельницького та Чемеровецького районів.

У Хмельницькій ОДА повідомили про ще один – п’ятий летальний випадок в області внаслідок захворювання на COVID-19.

“Це – жінка з Летичівського району, черниця Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП, що у Головчинцях, яка була на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні”, – зазначають в ОДА.

За словами голови Летичівської ОТГ Ігоря Тисячного, монастир закритий на карантин.

“Монастир закритий, там проводяться санітарні роботи, а його мешканці на самоізоляції. Частина наших медиків також на самоізоляції, адже перші двоє монахинь певний час перебували у Летичівській лікарні. Сподіваємося, вони будуть здорові”, – пояснив Ігор Тисячний.

Нагадаємо, у названому монастирі лабораторно підтверджених 5 хворих на COVID-19. А саме: священник, послушник та 3 черниці. Двох жінок було госпіталізовано до інфекційної лікарні 18 квітня, ще троє хворих лікуються амбулаторно.



Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter