Новини
АКТУАЛЬНО

Серед хворих на COVID-19 Хмельниччини – діти

На COVID-19 заразилися дві родини у Чемеровецькому районі. Серед хворих – діти. Про це XM-inside повідомив начальник районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Завальнюк.

За його словами, з 6-ти виявлених учора осіб, п’ятеро – з однієї сім’ї с.Закупне, в тому числі двоє неповнолітніх дітей.

Керівник штабу зазначив, що усі інфіковані контактували з хворим на коронавірус, який був у них вдома та додав, що шостий інфікований також із цього села.

“Ще раніше в 6-ти членів однієї сім’ї підтвердилося захворювання на COVID-19, коли їх перевірили методом ПЛР як контактних. Всі ці особи – близькі родичі померлого від коронавірусу мешканця с.Свіршківці, вони перебувають у лікарні “, – розповів Юрій Завальнюк.

Він зазначив, що місцеве комунальне підприємство с.Закупне сьогодні дезінфікує місце проживання хворих, сільські вулиці, магазини тощо. Відповідні заходи з дезінфекції систематично здійснюються і в райцентрі. З дотриманням усіх санітарних вимог сьогодні відбудеться захоронення померлого 48-річного чоловіка.

Щодо роботи Чемеровецької ЦРЛ, керівник штабу запевнив: медзаклад наразі не приймає жодного хворого, виписали усіх, хто одужав. На момент виявлення COVID-19, у лікарні перебувало на стаціонарі 39 хворих. Їм, а також контактним медпрацівникам лабораторно провели ПЛР-тестування. На сьогодні в лікарні залишилося лише декілька важких хворих. Медперсонал забезпечений засобами індивідуального захисту щонайменше на 10 діб

Чемеровецький район на сьогодні вважають чи не осередком коронавірусного захворювання на Хмельниччині. Тут наразі 25 (з 62 в області) лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 летальний. Хворіє і 8 медпрацівників.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter