Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницьким медикам виділили кошти на доплату

Ситуацію із затримкою виплати 300% окладу для працівників Хмельницької інфекційної лікарні і мобільних бригад, які задіяні у боротьбі з COVID-19, прокоментував Хмельницький міський голова.

Медичні заклади не отримують обіцяні кошти через недофінансування з боку Національної служби здоров’я. За словами міського голови, лише за квітень на виплату зарплат медперсоналу Хмельницької інфекційної лікарні не вистачає 750 тисяч гривень, і це з урахуванням “старих” окладів, повідомляє XM-inside.

Ніхто вже не говорить про обіцяні потрійні оклади. Навіть на мінімальну зарплату санітаркам кошти не дали. А працівники інфекційної лікарні отримали аванс із запізненням на три дні, – зазначив Олександр Симчишин.

Він запевнив, що медики таки отримають муніципальні доплати за квітень-травень: молодший медперсонал матиме по 4 000 гривень, середній – по 7 000 гривень, лікарі – по 10 000 гривень. Кошти на ці доплати виплатять за рахунок зменшення на 2,5% премій працівникам міськради і виділення 2 мільйонів гривень з резервного фонду міського бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter