Новини
Фінанси

Міста та громади Хмельниччини планують витратити на протидію коронавірусу 27,5 мільйона гривень

Заходи із протидії COVID-19 серйозно вдарили по місцевим бюджетам. Асоціація міст України порахувала скільки коштів уже довелося витратити громадам і містам Хмельниччини на забезпечення медичної галузі необхідним.

Міста області заклали у свої бюджети додатково майже 25,5 мільйона гривень. Об’єднані територіальні громади краю планують витратити на заходи із боротьби та протидії коронавірусу понад 1,8 мільйона гривень, розповів консультант із бюджетних питань Хмельницького регіонального відділення АМУ Юрій Гриневич

Найбільше коштів запланували витратити у Хмельницькому – понад 21 млн гривень. Менші, але суттєві суми заклали у казну в Старокостянтинові (трохи більше 2 мільйонів гривень) і Кам’янці-Подільському (1,8 мільйона гривень).

Серед громад найактивніше виділяли кошти у Чемеровецькій (майже 400 тис гривень) та Летичівській (376 тис гривень) ОТГ.

За кошти місцевих бюджетів купують медобладнання, засоби захисту для медичних працівників та дезінфікуючі засоби для санітарної обробки вулиць, громадських місць та лікарень. Також міста виділяють кошти на інші потреби. До прикладу, у Шепетівці виділятимуть по 20 тисяч гривень на медикаменти для хворих на коронавірус, а у Чемеровецькій ОТГ депутати вирішили преміювати лікарів, що задіяні у боротьбі з COVID-19 у громаді.

На сьогодні найбільше із запланованого витратили у Хмельницькому. Серед громад найактивніше купують усе необхідне в Летичівській ОТГ. Тут уже витратили 330 тисяч гривень.

Довідково: інформація збиралась Хмельницьким регіональним відділенням АМУ лише серед членів Асоціації міст в області. На сьогодні – це 38 міст та ОТГ.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter