Новини
Хмельниччина туристична

У Кам’янці готуються до відкриття туристичного сезону

Попри карантин, через який туристичні потоки зупинилися по всьому світу, Кам’янець-Подільський активно готується приймати гостей після завершення запроваджених обмежень.

Наприкінці квітня місто презентуватиме свій туристичний потенціал за допомогою цифрових технологій. Концепцією цьогорічного відкриття туристичного сезону обрали гасло «Кам’янець Digital».

Аби туристи могли знайти всю необхідну інформацію, створили спеціальний туристичний сайт, презентація якого запланована на 30 квітня, повідомляють у міській раді.

Традиційний туристичний форум вперше пройде у форматі online. Його основну тему «Діджиталізація туристичного сектору як інструмент розвитку в умовах кризи» розкриватимуть фахівці цієї сфери не лише України, а й Польщі.

У рамках піар-акції «Рекомендуємо екскурсовода» кращі гіди міста та співробітники місцевих музеїв проведуть бажаючим он-лайн екскурсії та дводенний марафон віртуальних подорожей містом.

Онлайн-студії з виготовлення унікальних подільських сувенірів пропонують місцеві майстри на своїх сторінках в мережі Facebook.

Найактивнішим користувачів Інтернету пропонують онлайн-розіграші сертифікатів на послуги активного відпочинку. Сюрпризом стане те, що Giveaway проведуть зірки українського шоу-бізнесу. Фінал акції та оголошення переможців відбудеться 1 травня на сторінці kamianets.travel.tic в Instagram та 2 травня на сторінці Kamianets Travel в Facebook.

Крім того, новим подієвим проєктом цьогоріч здивує фестиваль «Ruthenica Medievalist 1398» у Старому замку, який реконструює матеріальну культуру та одяг Західної та Східної Європи 1360-1430 років, лицарські бої, середньовічні ігри, лучний турнір, майстер-класи з історичного фехтування тощо.

Також вперше кам’янчани та гості міста побачать нову підсвітку Старого замку. Модернізація освітлення передбачає відсутність кольорів, лише різні відтінки білого. Підсвічуватиметься також каньйон і вперше – південний бік замку.

Спеціально до відкриття туристичного сезону в місті розробили проєкт системи туристичного знакування Кам’янця-Подільського, який передбачає встановлення 4 інформаційних пілонів та 10 вказівників (93 таблички з напрямком руху) для пішоходів. Ідентифікаційні таблички об’єктів виконані на композитній плиті, вандалостійкі, містять QR-код, а текст поданий двома мовами і шрифтом Брайля.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter