Новини
Економіка

Дефіцит бюджету: на чому економитиме Хмельницький

У квітні міський бюджет Хмельницького недоотримає щонайменше 40 мільйонів гривень. Такий прогноз озвучив під час брифінгу мер Олександр Симчишин.

Доходи впали по всіх статтях. Причина – впровадження карантинних заходів. Через те, що надходження до скарбниці менші, ніж прогнозували на початку року, – Хмельницький буде економити.

“Падіння є по єдиному податку, по землі, нерухомості, ПДФО. По усіх статтях надходжень ми маємо падіння і це близько 40 мільйонів”, – зазначає Олександр Симчишин.

Зараз у міській раді шукають гроші аби виплатити зарплатні працівникам бюджетної сфери за квітень. Це загалом 35 мільйонів гривень. Обіцяють кошти знайти і здійснити виплати вчасно.

Коригувати бюджет з урахуванням фінансових втрат депутати будуть у травні, але зараз зрозуміло, що місто буде економити.

“І ЖКГ, і УКБ-об’єкти, великі будівництва будемо коригувати і зменшувати. Кількість пускових об’єктів так само буде інша. Ми планували фактично завершувати садочок у Лезнево, НВО 1, НВК 10, 17 ліцей. Планували активніше будувати школу на Залізняка”, – повідомив мер та пообіцяв все ж будівництво дитячого садочку у мікрорайоні Лезнево і дороги на вулиці Січових стрільців закінчити.

Приміром на будівництво дороги на Січових Стрільців, щоб завершити до серпня, необхідно виділити ще 4 мільйони гривень. За словами міського голови, наразі тут закінчать ладнувати покриття, щоб відкрити проїзд. Благоустрій і озеленення відкладуть до кращих часів.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter