Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницькі медики допомагали колегам в Італії лікувати Covid-19

Серед двадцяти медиків, що вчора повернулись з Італії – троє працівників ДУ «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області»: лікар Андрій Оліпер і двоє медсестер Викторія Чехіра та Олена Купріна.

Наразі хмельницькі добровольці-медики в числі інших 20-ти проходять обов’язкову двохтижневу обсервацію в одному зі санаторіїв під Києвом.

За словами Андрія Оліпера, усі українські медики працювали в провінції Марке, де на той час була найбільша кількість хворих та померлих від коронавірусу. Зараз там здебільшого хворі люди пенсійного віку.

Як повідомили у ХМ-Inside, половина з медиків, у тому числі й хмельничани, працювали в лікарні міста Пезаро. У цю лікарню доставляють людей з підозрою на коронавірус і вони очікують результатів ПЛР-діагностики у приймальному відділенні. Якщо у пацієнта позитивний результат, його переводять у спеціалізоване віділення, а решту — до інших медзакладів.

Медицина в Італії державна. Персонал, у тому числі й українські лікарі, працювали у три зміни. Засобами захисту були забезпечені повністю. Жили в готелі неподалік від лікарні. Санітарні вимоги як у медзакладах, так і в місцях проживання надзвичайно суворі. Італійські колеги поділилися досвідом лікування хворих на COVID-19.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter