Новини
Духовність

Священники звернулися до мешканців Хмельниччини з приводу поминальних днів

На території Хмельницької області через карантин поминальні дні, за рекомендацією синодів УГКЦ та ПЦУ, було вирішено перенести на 6 червня. З роз’яснювальним словом до мешканців області звернулися священники православної та греко-католицької церков.

Провідна неділя є невід’ємним атрибутом молитви за тих, хто відійшов від нас у вічність. Але цьогоріч є у нас особлива, надзвичайна ситуація, тому ми заохочуємо вірних на Провідну неділю не приходити на кладовища, щоб цим не створювати небезпеку для інших. Заохочуємо всіх в приватний спосіб завжди згадувати в молитвах наших ріжних, близьких, хто відійшов у вічність, але приходити на кладовище, на місце поховання саме 6 червня, у Поминальну суботу, перед Зішестям Святого Духу, – зазначив, зокрема, настоятель Хмельницького храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ Іван Данкевич.

Залишатися вдома на поминальні дні закликав вірян і митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної Церкви України Антоній.

Свята Православна Церква з узгодженням та інші конфесії дійшли до того, що поминальні дні будуть перенесені на 6 червня, на Троїцьку поминальну суботу, коли ми будемо згадувати всіх, хто від віка представився і хто є вже з оселями у Господа, – сказав Антоній.   

Є благочестива християнська традиція йти на могили і також молитовно ділитися з тими, хто відійшов у вічність, радістю Христового Воскресіння. Але цьогоріч ми переживаємо особливі часи, і зараз триває карантин. Тому ми звертаємося до всіх, щоб утрималися від відвідання цвинтарів і могил своїх близьких. Врешті, помолитися за спокій рідних і близьких ми можемо і вдома. А їхні могили ми відвідаємо тоді, коли будуть зняті усі карантинні обмеження, – додав протоієрей Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Олександр Дацюк.

Нагадаємо, у Хмельницькому на всі кладовища міста обмежили доступ до кінця карантину.

Повне звернення дивіться у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter