Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині додалося хворих на COVID-19

Станом на 12.00 у Хмельницькій області у 73 хворих підтвердили діагноз “коронавірусна інфекція”.

Дві особи, в яких лабораторно підтвердили кронавірус, – з Красилівського району. Інформацію про жінку оприлюднили учора, 25 квітня. За повідомленням Хмельницької ОДА, хвора лікується амбулаторно. Сьогодні стало відомо про чоловіка з цього ж району, в якого також підтвердили COVID-19. Обоє хворих – з числа контактних осіб.

Раніше повідомлялося про підтверджений випадок захворювання у Старокостянтинівському районі. Проте, за уточненою пізніше інформацією, ця хвора – мешканка одного з сіл Красилівського району. Згідно розподілу потоку госпіталізації, жінку госпіталізували до Старокостянтинівської ЦРЛ з пневмонією.

Нагадаємо, вчора було повідомлено про два перші випадки хвороби у Нетішині. Як повідомляють в інформаційному центрі ВП “ХАЕС”, один із хворих – працівник атомної електростанції. Після виходу з відпустки працював протягом 5 днів – з 13 по 17 квітня. 18 квітня залишився вдома через підвищену температуру. 21 квітня був ізольований в інфекційному відділенні спеціалізованої медико-санітарної частини Нетішина.

В зв’язку з підтвердженням випадку захворювання на ХАЕС, було прийняте рішення про низку заходів задля запобігання поширенню хвороби. У місцях перебування хворого працівника проведуть позачергову дезінфекцію; контактних осіб переведуть у режим самоізоляції. Крім того, оперативному персоналу ВП ХАЕС та контактним працівникам проведуть тестування на COVID-19.

Станом на 26 квітня в Хмельницькій області зареєстровано 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них: 16 одужало, 5 летальних випадків, 1 на контролі Чернівецького лабораторного центру.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter