Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому запрацюють продуктові ринки та кавові точки

Очікувану багатьма новину повідомив Хмельницький міський голова разом зі звітом про результати роботи позачергової сесії міської ради.

Додам, що продуктові ринки і кавові точки та кіоски працюватимуть в місті з 1 травня!!!написав на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Смичишин.

Всього на сесії депутати розглянули 17 питань порядку денного.
В першу чергу сесію бирали заради змін до бюджету. Як показують попередні підрахунки, за квітень місто недоотримає близько 40 мільйонів гривень.

Рішенням сесії зменшено на 2 800 000 гривень видатки на утримання виконкому міської ради та структурних підрозділів. З урахуванням доданих 2 мільйонів гривень з резервного фонду, суму у 4 800 000 грн спрямували на медицину. З цих коштів 3 506 000 гривень піде на муніципальну надбавку працівникам інфекційної лікарні і медиків з мобільних бригад.

Ще 200 тисяч гривень виділили на ремонт станції швидкої допомоги, розташованої у міській лікарні. 360 тисяч гривень – на придбання низькотемпературної морозильної камери для обласного лабораторного центру. 421 тисячу гривень – на компресійну установку кисню для інфекційної лікарні, 310 тисяч гривень – на кисневі концентратори.

Також на сесії підтримали підприємців, які не можуть працювати в умовах карантину:

  • звільнили від єдиного податку підприємців 1 та 2 групи (близько 13 700 платників), діяльність яких заборонена в умовах карантину;
  • звільнили ринки від земельного податку та плати за оренду землі за квітень. Директорів ринків міський голова закликав перерахувати орендну плату для підприємців у частині наданих пільг. До слова, підприємці на комунальних ринках від абонплати на період, коли не працюють, звільнені повністю;
  • орендарі комунального майна, діяльність яких заборонена на період карантину, не платитимуть за оренду;
  • скасували плату за сервітути для тих, хто не працює через карантин.

Також у місті запускають процес реконструкції каналізаційно-насосних станцій №2, 7, 12 за кредитні і грантові кошти НЕФКО. Виділили кошти НВО №1, щоб під час вимушеного карантину зробити повністю їдальню і перехід в новий корпус.

У місті обільшає дітей, які отримують від міської ради стипендії як обдаровані. Також збільшиться розмір цієї стипендії – до 1100 гривень.

Крім цього, у місті з часом з’явиться два нові сквери (ділянки під них також відвели на сьогоднішній сесії) та нова школа (земельну ділянки площею 4, 3 га відвели під будівництво на вулиці Січових Стрільців).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter