Новини
АКТУАЛЬНО

У Нетішині – рекордна кількість контактних осіб з інфікованими Covid-19

Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк заявив про рекордну кількість потенційних контактних осіб з інфікованими коронавірусною інфекцією.

“По перших двох хворих – понад тисячу опитаних потенційно контактних. Визначено понад 120 реальних контактних. У всіх відібрали біоматеріал. Це все робили десятки людей з різних державних та комунальних структур. Задіяно техніку, людей, витрачались матеріали на дезинфекцію та засоби захисту. З виробничого процесу виведені 77 працівників ХАЕС. Усі вони та люди, з якими контактували, з інших організацій, іх сім’і перейшли на ізоляцію”, – зазначив на своїй сторінці у соцмережі Олександр Супрунюк.

Також, за словами Нетішинського мера, по 7-ми нових хворих та трьох з симптомами – аналогічна ситуація: тисячі опитаних, вчора відібрана 101 проба. З них 75 – працівники ХАЕС.

На думку Олександра Супрунюка, поширення COVID-19 у Нетішині відбулося через безпечне ставлення вірян місцевих храмів до карантинних обмежень. Він вкотре закликав “усіх активних прихожан звернутись до свого сімейного лікаря”.

“В свій час на високому рівні було вирішено побудувати за кошти НАЕК “Енергоатом” храми в усіх містах-супутниках. Побудований такий собор і в Нетішині. Тепер в подяку за це, маємо осередок інфекціі в цьому храмі. Священники з прихильниками настійливо аргументують, що храм нічим не відрізняється від, наприклад, продуктових магазинів. Що ж. Магазин так магазин. В одних продають матеральні блага , в інших – “духовні скрепи”. Одна з яких – хто буде вірити і молитись в храмі, того Бог врятує. Не рятує. Але якщо вірити і молитись щиро дома і дотримуватись Божих заповідей і карантину – врятує”, – написав міський голова. 

Наразі в м.Нетішин лабораторно підтверджених 9 хворих на COVID-19 та три з підозрою. Двоє інфікованих – працівники ХАЕС.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter