Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельниччина – серед лідерів за рівнем смертності від COVID-19

Станом на 1 травня показник летальності по Хмельницькій області становить 5,4%, що вдвічі вище, ніж в середньому по Україні.

На Хмельниччині наразі у 93 хворих лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію. 26 людей одужало, 5 – померло.

За інформацією, оприлюдненою Центром громадського здоров’я України, Хмельниччина, разом з іще шістьма областями, входить до числа лідерів за рівнем смертності від COVID-19. Нагадаємо, станом на 1 травня в Україні зареєстровано 10680 хворих та 272 випадки смертей від ускладнень, викликаних COVID-19. Відсоток летальності – 2,5. У Хмельницькій області цей відсоток станом на сьогодні – 5,4.

Серед померлих від COVID-19 в Україні – 16 медиків. Один такий випадок зафіксований на Хмельниччині.

Зауважимо, це не означає, що від коронавірусу в області померло надто багато людей, але співвідношення хворих та померлих дає саме таку цифру. Відповідно, якщо кількість хворих зростатиме, а кількість летальних випадків не змінюватиметься, цей показник буде зменшуватися.

Проте є й приємні новини: показники рівня одужання на Хмельниччині більше ніж удвічі перевищують середній рівень по Україні. Наразі в області одужало 28% людей, в яких лабораторно був підтверджений коронавірус. По Україні ця цифра становить 13%.

Також, за інформацією ЦГЗ, понад 70% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби та ожиріння.

До списку лідерів за рівнем смертності, крім Хмельницької, входять такі області (станом на 30 квітня):

  • Чернігівська (8,0%);
  • Івано-Франківська (5,8%);
  • Кіровоградська (4,6%);
  • Сумська (3,9%);
  • Львівська (3,3%);
  • Полтавська (3,0).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter