Новини
АКТУАЛЬНО

Як працюють мобільні бригади, які тестують хмельничан на COVID-19

З початку квітня у Хмельницькому працює 5 медичних мобільних бригад. Чотири — основних та одна — резервна. Щодня такі групи виїжджають до пацієнтів, яких тестують на наявність коронавірусної інференції.

На збори бригаді необхідно близько 30 хвилин.

“Спочатку обробляються руки мильним засобом, потім дизрозчином, потім одягаємо рукавички захисні, далі – шапочка, маска, окуляри, захисний комбінезон, бахіли, халат і шапочка”, – розповідає медична сестра мобільної бригади Лілія Пазюк.

Із собою медики беруть спеціальні пробірки, аплікатори, шпатель, рукавички для пацієнта. Забір матеріалів відбувається на місці проживання потенційного хворого.

За словами медичної директорки Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру Альони Мединської, пацієнтів, у яких є направлення сімейних лікарів, завчасно повідомляють про приїзд бригади. У хворого медсестри набирають зразки матеріалів з носа та глотки, які потім відвозять у вірусологічну лабораторію.

Одразу після повернення спецтранспорт їде на дезінфекцію до обласного протитуберкульозного диспансеру.

З початку роботи мобільних бригад було здійснено 93 виїзди. До складу бригати входить дві медсестри, які пройшли спеціальне навчення, та водій. Всього таких медичних груп п’ять.

Після виїздів усі використані засоби захисту обробляються та відправляються на утилізацію.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто“:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter