Новини
Наука

У Хмельницькому відкрили цифрову лабораторію

У Хмельницькому національному університеті відкрили цифровий навчально-науковий центр.

Втілити проєкт в життя допомогла компанія Siemens. Презентація центру відбулась через відеоконференцію, участь у якій взяли представники компанії, університету та місцевої влади.

“Ми добре знаємо, що великий відтік талановитих студентів маємо також і через відсутність сучасних умов для навчання. Ми можемо мати найкращих в світі педагогів, але без високотехнологічних лабораторій і обладнання вони не виростять професіонала, що конкуруватиме на світовому рівні. Переконаний, що криза, яку маємо зараз, таки відкриє нові можливості”, – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

За повідомленням Хмельницької міськради, в лабораторії встановлене унікальне програмне забезпечення, що дозволить студентам створювати цифрових двійників. Безліч виробів можна піддати порівняльному аналізу, випробуванням та оцінці у віртуальному середовищі.

Технологія цифрового моделювання значно прискорює процеси проектування підприємства, монтажу і пусконалагодження, а також розробки продукції і планування виробництва.

Студенти і майбутні інженери зможуть не тільки будувати цифрові віртуальні прототипи, але й працювати з масштабними моделями. Тому в лабораторії встановлено справжні конвеєри, маніпулятори, термотунелі, спеціальні осередки зважування.

Міський голова Хмельницького наголосив, що конкуренція між державами, містами, людьми збільшується і без справжньої діджиталізації українська наука може залишитись на задвірках.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter