Новини
АКТУАЛЬНО

У Нетішині оприлюднять адреси хворих на Covid-19

Наразі у Нетішині найбільша в Хмельницькій області кількість осіб із захворюванням на COVID-19 – 37, серед них п’ятеро – працівники ХАЕС.

Сьогодні міський голова Олександр Супрунюк розпорядився оприлюднювати адреси проживання хворих на коронавірус. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Можна константувати – ми не змогли локалізувати сплах. Причин багато, але основна -нам не надали вчасно дані про прихожан, що відвідували храми на пасху. Самі прихожани не звязувались з лікарями, лише коли ставало зле”, – написав мер.

Він обурений тим, що не всі інфіковані давали правдиву інформацію про контакти та про перебіг хвороби.

За словами Олександра Супрунюка, гальмує виявлення і затримка на 3-5 днів з ПЛР-тестуванням, у зв’язку з великою навантаженістю Хмельницького обласного лабораторного центру.

“У вязку з тим, що кількість хворих збільшилася, дав розпорядження оприлюднювати в соцмережах адреси будинків, під’їзди та поверхи, де є інфіковані. (Бо оповіщення через старших по будинках неефективне.) Без прізвищ і адрес. Також на поверсі працівники ЖКО чи ОСББ повинні обов’язково персонально попередити сусідів, про наявність хворого та проінструктувати про заходи безпеки. Більшість інфікованих стали невинними жертвами”, – наголосив голова Нетішина.

Також Олександр Супрунюк звернувся до продавців, аби не обслуговували покупців без зазисних масок:

“Надійшла інформація, що одна інфікована дама без маски розгулювала по місту та заходила щонайменше в два магазини та ломбард. Поліція розслідує”, – написав він.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter