Новини
Освіта

Вчитель із Хмельниччини став призером конкурсу статей для Вікіпедії

Олександр Пилипчук, учитель Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Теофіпольського району Хмельницької області, переміг у двох категоріях конкурсу статей для Вікіпедії. Його статті з фізики та інформатики стали найкращими у конкурсі “Вікіпедія для школи”.

75 вчителів зі всієї України створювали та покращували статті з тем, що вивчають в межах предметів — «Всесвітня історія», «Зарубіжна література», «Інформатика», «Математика», «Мистецтво», «Фізика» й «Англійська мова». Журі отримало на розгляд 230 нових і поліпшених статей.

Свою мотивацію дописувати до Вікіпедії загалом та взяти участь у конкурсі зокрема, Олександр Пилипчук прокоментував так:

«Ми живемо в інформаційному суспільстві, тому майбутня доля мови залежить від того, чи обговорюють нею серйозні речі (наукові проблеми, найновіші технології, історичні події тощо). Вважаю, що без цього мова приречена на зникнення протягом декількох найближчих поколінь. А Вікіпедія — найдоступніший майданчик, де кожен може долучитися до формування українського інформаційного середовища. Тому й редагую Вікіпедію сам і залучаю до цього своїх учнів і колег».

Нагадаємо, Вікіпедія — найпопулярніша онлайн-енциклопедія, в тому числі і серед школярів.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter