Новини
Кримінал

Мешканець Хмельниччини електровудкою наловив понад тисячу рибин

Працівники Хмельницького рибоохоронного патруля, Рибоохорони ТОВ «Тихий Дніпро» спільно з поліцейськими Летичівського ВП виявили грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався на р. Південний Буг, в селі Марківці Летичівського району. Мешканець смт Летичів виловлював рибу забороненим знаряддям – електровудкою. В такий спосіб він добув 1045 рибин (карась, короп, судак, окунь). Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 110 кг. Завдано збитків у розмірі 19 414 грн.

Оскільки в цьому випадку містилися ознаки кримінального правопорушення, працівники правоохоронних органів внесли відомості до ЄРДР, повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль.

«Використання електровудки ставить під загрозу природне відтворення іхтіофауни. Адже цей пристрій вбиває не тільки рибу, але і її ікру. Більша частина ураженої риби тоне і браконьєрам не дістається, а та, що вижила – втрачає репродуктивну функцію. Саме тому майже неможливо об’єктивно порахувати збитки від такої незаконної діяльності», – зазначив начальник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що з першого квітня 2020 року на Хмельниччині розпочалася весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Закликаємо суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтримці сталих запасів риби.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter