Новини
Суспільство

Мешканці Шепетівки під час карантину розмалювали під’їзд

Поверх звичайної шепетівської п’ятиповерхівки  на вулиці Проспект Миру перетворився на креативний простір з чорно-білими зображеннями ліхтарів, звірів та птахів.  

Причепурити стіни оселі вирішили дві мешканки будинку – Лариса Кунашенко та Олена Васильчук.

Ідея виникла раніше, час же для втілення знайшовся тільки під час карантину. Спочатку шепетівчанки планували лише підбілити стіни, але згодом пішли далі. Малюнки відшукали в інтернеті. Обрали нескладні зображення, адже жодна з жінок не є художницею.

Я – психолог за фахом, а Олена – вчителька. Ми не великі митці, тому шукали простий варіант. Вирішили, що впораємося. До того ж, у нас всього дві квартири на поверсі. Тому і пошкодити нашу роботу особливо не буде кому, –  розповідає Лариса Кунашенко.

На придбання матеріалів жінки витратили близько 100 гривень. За них купили вапно, пензлики та гуаш.  Згодом довелося придбати ще й ґрунтовку, оскільки при нанесенні зображення  шепетівчанки стикнулися з певними труднощами.

Побілили, а на вапно лягає не будь-що, бо це досить агресивна суміш. Починали з малюнку маленького котика. Але зображення почало лущитися, коли висихало. Потім мій чоловік підказав використати ґрунтовку. Але знову все відлущилося. Тому згодом ми спробували змішати ґрунтовку з гуашшю, – зізнається Лариса Кунашенко.

Вся робота з перервами у жінок тривала близько тижня. Всього вони створили три малюнки. Деякі сусіди лишилися до перевтілення байдужими. Загалом же ідея жительок п’ятиповерхівки припала до душі багатьом мешканцям Шепетівки.

Після публікації фото оновленого поверху у Фейсбук до нас почали звертатися за порадами інші містяни. Запитували, чим і як малювали. Ми отримали багато позитивних відгуків, – підсумовує Лариса Кунашенко.

За словами шепетівчанки, кілька років тому жителі її будинку власноруч відремонтували дитячий майданчик у дворі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter