Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницький завод “Укроборонпрому” виготовлятиме апарати ШВЛ

Державне підприємство «Новатор» отримало дозвіл від Міністерства охорони здоровֹ’я на виготовлення апаратів штучної вентиляції легень власної розробки.

Це стало можливим завдяки спільним зусиллям керівництва заводу “Новатор” та народним депутатам України, членам волонтерського штабу «Слуги народу». 

«Будь-який медичний прилад повинен пройти певну процедуру сертифікації у МОЗ, – зазначив народний депутат Сергій Мандзій, – і ця процедура займає час. Проте через епідемію COVID-19 ми маємо нестандартну ситуацію і кожен день очікування може коштувати людського життя. Тому ми звернулися до МОЗ та Кабміну з проханням максимально пришвидшити цей процес. Ми дуже вдячні, що нас було почуто. Тепер залишився останній етап – виділити кошти на підготовку серійного виробництва».

За словами народного обранця, запуск лінії з виготовлення власних апаратів ШВЛ дозволить суттєво зекономити на закупівлі імпортних приладів. Адже вартість вітчизняного апарату становить близько 20 тис. грн, тоді як закордонні прилади в десятки разів дорожчі. Крім того, це завантажить підприємство новими замовленнями, створить робочі місця і таким чином дасть йому суттєвий поштовх у розвитку.

Нагадаємо, апарати для штучної вентиляції легень необхідні у разі ускладнення в пацієнтів із COVID-19. Даний прилад був розроблений фахівцями «Новатора» протягом 10 днів на основі розробок Великої Британії та Ізраїлю. Він простий у використанні і може працювати тижнями. Підприємство готове випускати до 10 тис. приладів щомісяця.

Волонтерський штаб «Слуги народу» було створено народними депутатами від Хмельниччини для допомоги медичним закладам області та соціально незахищеним верствам населення. Він відкритий до співпраці і запрошує громадські організації, великі й малі підприємства, всіх громадян, які готові допомагати, долучатися до ініціативи. Зараз важлива будь-яка допомога. Телефон штабу – 068 190 04 84.

Переможемо епідемію разом!

За детальнішою інформацію, довідками та коментарями звертайтесь до прес-служби волонтерського штабу: 068 153 78 67

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter