Новини
Екологія

На Хмельниччині спеціальні групи стежать за незаконною рубкою лісу

Ізяславський лісгосп прийняв рішення про створення рейдових бригад, які виявлятимуть розкрадання лісопродукції. Працюватимуть такі групи разом з правоохоронцями.

За інформацією пресслужби лісництва, рейдові бригади підприємства патрулюють лісові масиви, зокрема поблизу населених пунктів, вздовж автошляхів, на ділянках природно-заповідного фонду та особливо цінних лісонасаджень. Лісівники також перекопують несанкціоновані в’їзди в стиглі насадження, встановлюють шлагбауми, щоб крадії не могли туди добратися.

Нагадуємо, що з метою підвищення відповідальності за незаконну рубку нещодавно прийнято закон, яким у кілька разів збільшено штрафи, передбачено позбавлення волі за незаконну рубку лісу і знищення лісових культур та молодняка.

Так, незаконна порубка і пошкодження дерев карається штрафом від п’ятнадцяти (255 грн.) до тридцяти (510 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За такі дії організованою групою чи в особливо великому розмірі чекає позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років. У разі заподіяння істотної шкоди, що у дві тисячі й більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто – понад 34 000 грн., накладатиметься штраф у розмірі від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або може бути застосований арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter