Новини
АКТУАЛЬНО

Відвідування церкви на Хмельниччині обернулося новими хворими на Covid-19

У Хмельницькій ОДА повідомляють, що станом на 14:00 12 травня в області підтверджено 194 випадки захворювання коронавірусною інфекцією.

Найбільна концентрація контактних осіб у місті Нетішині, Кам’янець-Подільському та Дунаєвецькому районах, де виявлені нові хворі. Тут проводиться найбільше ПЛР-тестувань.

Коронавірус активно почав панувати неподалік Кам’янця-Подільського, у селі Довжок та Підзамче. За два дні там лабораторно підтверджено COVID-19 у декількох мешканців, зокрема один із хворих – із міської ради.

– Наразі там маємо два сімейні осередки із хворими, у яких підтвердили коронавірус. В одній родині захворіли дві сестри і один із батьків, на результати дослідження іншого наразі очікуємо. Але усі вони госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні. Сьогодні вранці стало відомо про новий сімейний осередок із двома новими хворими. Ці люди не госпіталізовані, вони лікуються амбулаторно, перебувають на самоізоляції, там проводять протиепідемічні заходи. Усі ці випадки пов’язані з відвідуванням церкви у селі Довжок, – прокоментувала «Подолянину» завідувачка Кам’янець-Подільського відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла Грицай.

На території Нетішинської міської ОТГ у 48 осіб (у тому числі 9 дітей, 12 працівників ВП ХАЕС, 1 медпрацівник) лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19. Встановлено 126 контактних осіб та виставлено підозру 5 особам. За дві доби відібрано 99 біоматеріалів для проведення ПЛР-тестів.

У Дунаєвецькому районі відпрацьовується ПЛР-тестування 60 осіб, які контактували з 6 хворими на COVID-19.

Географія поширення коронавірусу в Хмельницькій області:
Райони:
Білогірський – 4 випадки
Волочиський – 1 (1 одужав)
Городоцький – 7 (3 одужали)
Деражнянський – 2
Дунаєвецький – 7
Ізяславський -1
Кам’янець-Подільський – 13 (1 летальний)
Красилівський – 20 (1 летальний)
Летичівський – 5 (3 одужали, 1 летальний)
Старокостянтинівський – 3
Старосинявський – 10 (1 летальний)
Хмельницький – 2 (1 одужав, 1 летальний)
Чемеровецький – 30 (21 одужав, 1 летальний)
Шепетівський – 10 (7 одужали, 1 летальний)
Міста:
Кам’янець-Подільський – 8 (1 летальний)
Славута – 2
Нетішин – 48
Хмельницький – 21 (15 одужали, 1 летальний)

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter