Новини
Події

На майдані у Хмельницькому перевізники зібралися на мітинг

На майдані Незалежності, зібралися перевізники області, які, з дотриманням карантинних вимог, влаштували мітинг.

Люди вимагають відновити пасажирські перевезення. На автобусах та маршрутках, які пригнал на майдан, причеплені плакати з написами: “Людям потрібен транспорт, а не тільки салони краси” та “Ні – нелегальним перевезенням”.

Як повідомляють колеги з сайту “Є”, які поспілкувалися перед початком мітингу з перевізниками, в області наразі є пасажирські перевезення, але здійснюють їх нелегально.

За словами перевізників, вони готові дотримуватися всіх необхідних вимог, аби убезпечити своїх пасажирів.

Також вони стверджують, що деяким мешканцям області, зокрема, медикам, доводиться проходити по 20 кілометрів на день, аби дістатися до роботи.

Акція перевізників на майдані в Хмельницькому

Опубліковано Сайт "Є". Новини Середа, 13 травня 2020 р.

Стежте за оновленнями…

10.25. Ініціативна група увійшла в приміщення Хмельницької ОДА, де наразі спілкується з головою облдержадміністрації Дмитром Габінетом.

Перевізники кажуть, що вони з розумінням ставляться до ситуації, і розуміють всі ризики. Але їх непокоїть ситуація, коли за відсутності регулярних перевезень, “кермо перехопили” нелегали. Які, до того ж, “деруть” непомірні гроші з тих, кому необхідно дістатися в нагальних справах.

Один з перевізників зазначає, що вони працюватимуть не тільки не в прибуток, а навіть не в “нуль”, тому що возити доведеться обмежену кількість людей.

“Нас ця ситуація відкинула на 15 років назад, коли ми тільки починали цей бізнес. Але цей процес потрібно починати запускати”, – каже чоловік.

Також він наголошує на тому, що ненормальною є ситуація, коли люди, яким дозволили працювати після пом’якшення карантину, не можуть дістатися до роботи через відсутність транспорту.

Дмитро Габінет зазначив, що він розуміє і підтримує вимоги перевізників. Пообіцяв передати їх Кабінету Міністрів. Подякував за відповідальну позицію та готовність спільно попрацювати над особливостями поступового запуску перевезень в області.

Також під час зустрічі обговорили питання, яким чином буде регулюватися пасажиропотік, аби уникнути перевищення кількості людей у транспорті та убезпечити їх.

Механізми є. Потрібна воля і бажання це зробити, – зазначили перевізники.

Дмитро Габінет наостанок зазначив, що хотів би максимально залучити до обговорення проблеми перевізників, аби спільно напрацювати правила та умови відновлення перевезень.

Умови та вимоги акції перевізники передали голові ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter