Новини
Освіта

У Хмельницькому ЗНО відбудеться за новими правилами

Цьогоріч орієнтовно ЗНО для хмельницьких абітурієнтів розпочнеться у кінці червня. А при продовженні карантину основну сесію перенесуть на серпень.

У разі, якщо випускники шкіл складатимуть іспити до того, як епідситуація налагодиться, відбудеться це з урахуванням певних обмежень.

Обов’язково має бути маска та обробка пункту тестування до початку і посередині, у перерві. Біля чергових можуть бути дезінфектори. Напередодні, за два-три дні дітей мають перевірити представники закладів освіти, наскільки вони здорові. А уже на вході до пункту тестування, коли відбувається допуск і звіряються документи, медичний працівник також проведе температурний скринінг, – пояснює заступниця директора ВРЦОЯО Людмила Марцева.

Для абітурієнтів підготовка до ЗНО – завдання не з легких. Вільного часу стало більше, але завдань не поменшало. У процесі виникає багато питань, які потребують живого спілкування з вчителем.

Випускники кажуть, дуже складно готуватися під час карантину. Проте, кажуть, вчителі допомагають: дають завдання на різну тематику та постійно перевіряють.

Вчителі теж кажуть: дистанційне викладання – досить клопіткий процес. Не усі учні виходять на зв’язок. Не всі педагоги володіють інформаційними технологіями. Випускникам шкіл, які готуються до ЗНО, радять використовувати сучасні онлайн-платформи.

Ті вчителі, які працюють з 11 класами, зараз їм найбільше приділяють увагу, тому що, не зважаючи на карантинні заходи, ЗНО ніхто не відміняв і воно потрібне дітям для вступу. Багато дітей, які раніше займалися з репетиторами, продовжують робити це зараз, – пояснює заступник директора з навчально-виховної роботи СЗОШ №8 Валентина Маланчій.   

З 12 травня розпочалась реєстрація на вступні іспити до магістратури. Вона триватиме до 5 червня. Цьогоріч перелік спеціальностей, для яких враховуватимуть результати тесту з іноземної мови, збільшився. Не складатимуть англійську лише аграрні та воєнні науки, освіта і педагогіка.

Для реєстрації на електронну адресу приймальної комісії вступник має надіслати зібраний пакет відповідних документів. У відповідь отримає копію екзаменаційного листа. За попередніми прогнозами, основна сесія вступних випробувань для майбутніх магістрантів відбудеться 1 та 3 липня.

Особа має зареєструватися онлайн. В приймальну комісію вони зараз не з’являються. Для цього потрібно заповнити відповідну заяву-анкету, додати до неї документ, який посвідчує особу, облікову картку платника податків, документ про здобуту освіту (фотокопію диплома). Ті, хто ще не закінчив навчання, надають довідку про планове закінчення навчання. Всі документи подаються відсканованими або у вигляді фотокопій і з заявою надсилаються на адресу приймальної комісії, – пояснює заступник голови приймальної комісії  ХУУП Віктор Захарчук.

Також деякі учасники ЗНО можуть змінити адресу проходження тестування. За умови, якщо відстань від місця проживання до місця розташування закладу, понад 150 кілометрів або ж вони розміщені в різних областях.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter