Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині виявлено 9 нових випадків COVID-19

Станом на 20:00 14 травня в Хмельницькій області зареєстровано 230 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них: 57 одужало, 9 летальних випадків.

За інформацією Хмельницької ОДА виявлено 9 нових випадків хвороби:

  • 3 – у Кам‘янець-Подільському районі (контактні, лікуються амбулаторно),
  • 1 – у Дунаєвецькому районі (контактний, лікується амбулаторно),
  • 1 – у Славутському районі (госпіталізований з пневмонією до Хмельницької інфекційної лікарні),
  • 3 – у м.Старокостянтинові, (2 контактних, лікуються амбулаторно,
  • 1 – госпіталізований з пневмонією до Хмельницької інфекційної лікарні),
  • 1 – у Старкостянтинівському районі (лікується амбулаторно).

Також сьогодні виписали з Хмельницької інфекційної лікарні пацієнтку з Кам’янець-Подільського району. Вона одужала від COVID-19, що підтверджено двома негативними результатами ПЛР-досліджень.

Як повідомила заступниця голови ОДА Оксана Ситницька, динаміка одужання у області – позитивна, стан усіх хворих покращується.

«Хворий, який тривалий час був підключений до апарату ШВЛ у Шепетівській лікарні, вже відключений. Він дихає через маску, завдяки кисневому концентратору, у свідомості, кінцівки рухаються, бо були проблеми тривалий час. Поступово він іде до одужання», – зазначила чиновниця.

Серед хворих, які лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні також, за її словами, немає таких, які підключені до апарату ШВЛ.

«Один із хворих, який був підключений ще до недавнього часу, вже переведений у реанімаційне відділення і хоча дихає ще за сторонньою допомогою, але вже власними зусиллями», – повідомила Оксана Ситницька.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter