Новини
Політика

Скасування подвійного ЄСВ: як голосували нардепи-хмельничани

Учора, Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №2166, яким звільняє від сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців у ті періоди, протягом яких вони не отримували доходу.

За законопроєкт проголосував 321 парламентар. Серед них і десять від Хмельницької області: Сергій Лабазюк, Віктор Бондар, Микола Стефанчук, Олена Копанчук, Олексій Жмеренецький, Ігор Марчук, Денис Монастирський, Володимир Ватрас, Сергій Мандзій та Юрій Заславський. А ось Олександр Герега не голосував за таке рішення.

Оновлений Закон України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”  передбачає:

  • Усунення подвійного стягнення єдиного соціального внеску за себе із ФОПів, якщо вони одночасно перебувають на обліку, як самозайняті особи, або із ФОПів або самозайнятих осіб, що перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, який сплачує за них єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому ніж мінімальний страховий платіж;
  • Надання за самостійною заявою платникам єдиного внеску, після визволення та/або після закінчення лікування (реабілітації), звільнення від виконання обов’язків платника єдиного внеску на весь період їх незаконного позбавлення волі на території проведення ООС.
  • Усунути дискримінацію при нарахуванні ЄСВ. Зокрема, ним пропонується звільнити від сплати ЄСВ тих підприємців, які отримують пенсії.

Читайте також: На Хмельниччині – новий військовий комісар

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter