Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині через COVID-19 закрили ще один монастир

У селі Городище Шепетівського району чоловічий монастир закрили на карантин, заборонивши проведення на його території будь-яких заходів, що передбачають присутність відвідувачів та прихожан.

Нагадаємо, днями у Шепетівській центральній районній лікарні помер чернець Городищенського монастиря, в якого лікарі підозрювали коронавірус. Проведене за фактом смерті монаха епідеміологічне розслідування підтвердило – чоловік був інфікований COVID-19.

На позачерговому засіданні комісії з ТЕБ і НС, яке відбулося вчора у Шепетівській РДА, було прийняте рішення про проведення інших запобіжних заходів. Так, межі території карантину мають бути визначені та промарковані з допомогою інформаційних знаків та табличок про введення особливого режиму.

При виявленні порушень голові Судилківської ОТГ, на території якої розташований монастир, рекомендовано негайно повідомляти керівництво Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та Шепетівський відділ поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Очільникам ОТГ та сільським головам рекомендували провести додаткову роз’яснювальну роботу з керівниками основних релігійних конфесій району щодо необхідності переведення служб у максимально дистанційний варіант та забезпечити систематичне інформування населення про додаткові обмежувальні заходи.

Це вже другий монастир на території Хмельниччини, який закривають для відвідувачів через коронавірус. Першим був жіночий монастир у Головчинцях Летичівського району.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter