Новини
Економіка

Палац спорту у Хмельницькому готовий майже наполовину

Якщо місто отримає з держбюджету 160 мільйонів гривень, у грудні готову арену для проведення спортивних змагань зможуть презентувати глядачам.

За останній місяць Палац спорту, який почали зводити на вулиці Прибузькій рік тому, змінився. До споруди добудували головний вхід та п’ять аварійних виходів. На будівництво використано уже 112 мільйонів гривень. 80 з них – кошти з державного бюджету, решта – з міської скарбниці. Зараз об’єкт готовий на 45%.

Фактично в кожному кутку побудовані аварійні виходи, аби у випадку надзвичайної ситуації всі люди могли вийти і через центральний вхід, і через аварійні виходи з кожного з поверхів. Цей об’єкт – навіть не міський, не обласний, а державний. Тут можна буде проводити будь-які змагання з будь-яких видів спорту, в тому числі, європейського рівня, – розповідає Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.  

Вже готовий адміністративний корпус та завершено зведення каркасу спортивної арени. Вона буде багатофункціональною та вміщуватиме до трьох тисяч глядачів. Попереду – лише внутрішні роботи. Вентиляція тим часом уже працює.

Це комунікаційні, оздоблювальні роботи, облаштування сидінь та покриття на самій арені, світла. Фактично, це роботи, які ми реально можемо зробити за півроку, – коментує міський голова.

У грудні з міського бюджету на продовження будівництва цієї спортивної споруди було виділено 10 мільйонів гривень. Вони усі вже використані.

Тому у місті наразі вчергове борються за кошти з державного бюджету. Заявка, яку подала влада, – це 160 мільйонів гривень. Якщо Хельницький отримає це фінансування, і додасть кошти з міського бюджету, в грудні глядачам можуть презентувати готову арену для проведення спортивних змагань.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter