Новини
АКТУАЛЬНО

За ніч на Хмельниччині додалося хворих на COVID-19

Нові випадки підтвердилися у Кам’янець-Подільському районі та містах Хмельницький і Нетішин. Станом на ранок 15 травня лабораторно підтверджено коронавірус у 235 мешканців області.

Один хворий у Хмельницькому – був госпіталізований з пневмонією до Хмельницької інфекційної лікарні.

Один мешканець Кам‘янець-Подільського району є контактною особою раніше підтвердженого хворого.

Після підтвердження захворювання у секретаря Кам’янець-Подільської міської ради, посадовці мерії пройшли ПЛР-тестування. Як повідомив Михайло Сімашкевич, всі результати контактних осіб у міській раді, в тому числі, у міського голови та його заступників – негативні.

Додамо, що з наступної п’ятниці, 22 травня, у Кам’янці-Подільському планується відновити маршрутні перевезення по місту.

Троє хворих додалося у Нетішині. Всі – контактні, двоє лікуються амбулаторно, один госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні).

Як повідомляють в інформаційному центрі ВП “Хмельницька АЕС”, на ранок 15 травня підтверджено COVID-19 у 14 працівників атомної станції. За минулу добу нових випадків коронавірусу не виявлено.

Всього на території Нетішинської міської ОТГ лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19 у 60 осіб, серед яких 12 дітей, 14 працівників ХАЕС, 1 медпрацівник. З них: 1 пацієнт одужав, 1 – випадок летальний.

З усіх хворих, 16 осіб перебувають на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні, 1 особа – у Славутській ЦРЛ, 41 особа – на самоізоляції.

На території ОТГ на самоізоляції – 154 осіб, 1 особа – на обсервації. Завершився період самоізоляції у 491 особи. 

Як повідомив Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк, попри серйозну ситуацію з захворюванням на коронавірус у місті, не всі мешканці проявляють свідомість та дотримуються вимог карантину.

Є випадки, коли деякі особи демонстративно не користуються масками, заходячи в магазини. Причому хизуються тим, що закони їм не писані. Крім законів писаних, є ще й закони співжиття в суспільстві. Ігнорування яких веде до загрози життю та здоров”ю людей, які знаходяться поряд. І така поведінка не красить, і аж ніяк не возвеличує (хіба у власних очах) таких громадян. По громадянці, що систематично порушувала режим самоізоляції, будучи інфікованою, зібрані докази. Складено адмінпротокол та передано до суду. Загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.Вчимося жити з епідемією, яка поряд з нами,написав очільник міста.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter