Новини
АКТУАЛЬНО

Духовенство підтримало заборону відвідування культових споруд на Шепетівщині

На позачерговому засіданні члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шепетівського району прийняли рішення заборонити відвідування та проведення будь-яких заходів служителями релігійних установ усіх конфесій (всередині приміщень та біля них), що передбачають наявність відвідувачів/прихожан. Як повідомили у райдержадміністрації, заборона розпочала свою дію з 16 травня 2020 року.

Такі кардинальні заходи пов’язані із виявленням на території району в селі Городище 12 підтверджених випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

Як повідомлялось раніше, усі хворі є працівниками та служителями Свято–Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря.

Шепетівському відділу поліції доручено встановити цілодобовий пересувний пост з особового складу відділу навколо території Свято–Різдва Богородиці Городищенського чоловічого монастиря (с. Городище, вул. Шкільна, 23) для контролю за дотриманням карантинних обмежень.

Таке ж рішення прийняла і Шепетівська міська комісія ТЕБ та НС. Його підтримав митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної Церкви України Антоній (Махота). Він наголосив на своїй сторінці у соцмережі, що з такими речами не варто жартувати.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter