Новини
Здоров’я

У Нетішині може з’явитися інфекційна лабораторія

На позачерговій сесії Нетішинської міської ради, яка відбудеться завтра, 19 травня, депутати розглянуть питання щодо виділення коштів на придбання лабораторії для діагностики інфекційних захворювань

Про інформував на своїй сторінці у соцмережі міський голова Олександр Супрунюк.

“Пропоную на позачергову онлайн сесію, яка відбудеться завтра, 19 травня, виділити кошти на закупівлю власної лабораторії для тестування всіх інфекційних захворювань-від ГРВІ до СНІДу”, – зазначив очільник міста.

Як повідомив мер Нетішина, лише за квітень міський бюджет недоотримав 8,6 мільонів гривень, втрачають доходи підприємці. Для проведення масового тестування та лікування хворих витрачаються чималі кошти.

“Тому закупивши таку лабораторію ми лише зекономимо час, гроші і забезпечимо максимально комфортне життя, наскільки це можливо в умовах інфекційного захворювання”, – додає міський голова.

Також готується програма спільно з ХАЕС щодо масового обов’язкового тестування працівників ХАЕС, комунальних закладів, медиків, педагогів, працівників сфери торгівлі та послуг. Наразі приймаються пропозиції до програми.

За словами Олександра Супрунюка, широкомасштабне тестування дасть змогу за короткий час відокремити хворих та контактних (на період тестування) і забезпечити роботу та життєдіяльність міста в нормальному режимі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter