Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині 21 дитина – на обсервації через COVID-19

У Полонському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей “Щасливе дитинство” загалом на обсервацію відправили 27 осіб – 21 дитину та шістьох працівників.

15 травня до закладу помістили двох сестер, яких напередодні у Хмельницькому в прибережній зоні Південного Бугу виявили правоохоронці. Там дівчатка віком 7 та 9 років мешкали в чагарниках разом з вагітною матір’ю.

У старшої дівчинки ПЛР-тест підтвердив наявність COVID-19. В її молодшої сестри – результат негативний. Хвору дівчинку госпіталізували. У цей же заклад кількома тижнями раніше помістили старшого брата обох дівчаток, який просив милостиню на залізничному вокзалі, повідомляє XM-inside.

Дев’ятирічна дівчинка була у нас менше доби. ПЛР-діагностування контактних поки не проводили, бо сказали, що лабораторний центр налаштовується на українські тести, тому десь завтра-післязавтра будуть відбирати аналізи, – зазначив у коментарі місцевому каналу керівник закладу Анатолій Іванов.

Також він додав, що в приміщенні проведено санітарну обробку.

Матір дітей, місце перебування якої тимчасово було невідоме, правоохоронці згодом виявили за місцем “проживання” – на березі річки. Жінку госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні та взяли у неї біоматеріали для тестування.

Станом на вечір 18 травня у Хмельницькій області зареєстровано 269 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужали 72 особи, летальних випадків – 9.

Двоє нових хворих – контактні особи з Кам’янця-Подільського.

Коронавірус виявлено у двох медпрацівниць перинатального центру, які контактували з хворою на COVID-19 колегою. Їхній стан – середньої важкості,повідомив міський голова Кам’янця Михайло Сімашкевич.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter