Новини
Дозвілля

На Хмельниччині “відкрили” ще одне вражаюче місце для відпочинку

Відомий хмельницький фотохудожник Сергій Зисько опублікував світлини з мальовничого села на Кам’янеччині, які демонструють: не Бакотою єдиною прекрасний Дністер.

Місце яке вразило і здивувало, багато разів був на Дністрі, але чомусь сюди ніколи не заїжджав. Абсолютно не розкручене як Бакота, але від того не менш мальовниче село Субіч, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, компактно примостилося на лівому березі Дністра. Аби помилуватися сільськими краєвидами, доведеться подолати немаленький шлях по дорозі, яка сьогодні не в найкращому стані. Але ця поїздка варта того, аби набратися нових вражень і показати Вам це місце,написав хмельничанин.

Світлини активно поширюють та коментують. У коментарях, зокрема, зазначають, що “трохи інфраструктури” та “доріг, а не напрямків”, і від туристів не буде відбою. А дехто вже встиг побувати у цій мальовничій частині Хмельниччині і закохатися в неї.

Як зазначив у коментарі до однієї зі світлин автор, тут, як і на Бакоті, також є печерний монастир.

Довідка: Субічський печерний монастир створений у XVI – XVIII ст., зараз він являє собою кілька печер-келій у скелі над Дністром із заглибленнями для ікон. Монастир не дуже великий, і щоб побачити всі його принади, потрібно пройти по зовсім вузькій стежці, яка спускається з 40-метрової висоти вниз до Дністра. Дорога нелегка: приблизно 800 метрів треба пройти дуже обережно. Але в нагороду погляду відкривається чудовий вид на водосховище Дністра. Дорогою також можна знайти джерела, з яких б’є чиста прохолодна вода. Субіч вважають «молодшим братом» Бакотського печерного монастиря.

Нагадаємо, минулого року дві світлини Сергія Зиська потрапили до списку найкращих фотографій «Вікі любить Землю». Фотохудожнику вдається фантастично передавати красу природи.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter