Новини
Суспільство

На Хмельниччині виставили на аукціон конфіскованого породистого собаку

Міністерство юстиції України на торги виставило собак, які були конфісковані під час арешту майна боржників.

Продавцем одного з таких живих “лотів” є Другий відділ державної виконавчої служби у місті Хмельницькому Центрально-Західного міжрегіонального управління.

Зокрема, на торги системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) виставлена східноєвропейська вівчарка зі стартовою ціною 1 300 грн. Вік собаки за паспортом – 2 роки, маса близько 40 кг. Наразі утримується колишнім господарем – хмельничанином Андрієм Василишиним, повідомляє XM-inside.

Власник не дуже охоче розповідає про ситуацію, що склалася. За його словами, пес понад півроку хворіє, відтак вартість “лоту” постійно зменшується. Однак чоловік запевняє: боротиметься за свого друга, оскільки не погоджується з рішенням суду та держвиконавців про конфіскацію тварини і скаржитиметься в усі можливі інстанції.

У ДВС повідомили, що тварину конфіскували у чоловіка згідно з рішенням суду за ч. 2 ст. 154 КУпАП (порушення правил утримання собак і котів). У березні через недогляд господарів собака покусав перехожих, отож згідно з санкцією зазначеної статті власника тварини оштрафували, а пса конфіскували. Мали на меті передати його в подальшому для служби у спецустанови. Та ті відмовились. Так вівчарка перетворилася на “лот” аукціону.

До виконання рішення суду та виконавчого провадження в частині реалізації конфіскованої тварини, собака залишається на утриманні в ексвласника Андрія. Її декілька разів виставляли на продаж. Але торги так і не відбулися – через “несплату імовірним покупцем гарантійного внеску”. Наступний аукціон запланований на 25 травня.

До слова, це не єдина тварина, яку продають через СЕТАМ. Ще один живий лот – 5-річний пес породи пітбультер’єр з Донеччини. Його ціна набагато нижча – 112 гривень 50 копійок. Щоправда, бажаючих його придбати наразі немає і не було.

Хмельничани вже встигли відреагувати на новину про новації Мін’юсту. Їх обурює те, що до живого створіння ставляться як до звичайного майна, яке “можна арештувати, конфіскувати, виставити на торги”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter