Новини
АКТУАЛЬНО

Більшість померлих від COVID-19 на Хмельниччині мали супутні захворювання

З тих хворих на коронавірус, які нині перебувають у Хмельницькій інфекційній лікарні, десятеро потребують кисневої терапії. Від початку пандемії вісім пацієнтів були інтубовані. Семеро з них померли.

Наразі лікування хворих з COVID-19 і в реанімації, і у боксах безоплатне. Препарат «Плаквеніл», затверджений раніше МОЗ для лікування коронавірусної інфекції, пацієнти приймають під контролем кардіолога. Принаймні, про це повідомило у відповіді на запит керівництво лікарні.

Станом на 22 травня в інфекційній лікарні померло семеро осіб з  COVID-19. Попри різний вік, більшість з цих людей мали супутні недуги.

Серед супутніх захворювань померлих – хронічна ішемічна хвороба серця, серцева недостатність, гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, наслідки перенесеного гострого порушення мозкового кругообігу, ожиріння, – повідомила  у відповіді на інформаційний запит заступниця директора лікарні Нінель Марцонь.

Скільки саме померлих у ХІЛ осіб з коронавірусом мали супутні захворювання –  у закладі не відповіли.

Нагадаємо, раніше завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії інфекційної лікарні Валентин Бавровський в інтерв’ю місцевому медіа зазначив:

«Здавалося б, людина не мала супутніх патологій, була молода та здорова, а її життя обірвалося за кілька годин. А ті, хто надходив до медзакладу вкрай важкі із купою хвороб, вже давно вдома».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter