Новини
АКТУАЛЬНО

Мешканці Хмельниччини можуть відстежувати медичні закупівлі

Наразі найбільший замовник по закупівлях – Комунальне підприємство “Хмельницька міська лікарня”.

Станом на ранок сьогоднішнього дня кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань на COVID-19 на Хмельниччині  – 364. Та чи достатньо медичних засобів за лікування хворих на COVID-19? 

В мережі можна знайти безліч статей про платне лікування від коронавірусу. Тому для уникнення таких ситуацій  було розроблено Карту коронавірусних закупівель, на якій можна перевірити наявність усіх необхідних медичних засобів будь-якого медичного закладу України.

Зокрема, на Хмельниччині закупівель було здійнесно на 48,8 мільйона гривень. Для порівняння,  у сусідніх областях сума закупівель приблизно однакова: 45,9 мільйона гривень – на Рівненщині та 54 мільйонів гривень – на Тернопільщині.

Найбільшим замовником по медичних закупівлях на Хмельниччині є КП “Хмельницька міська лікарня” міської ради.

Дані карти оновлюються в онлайн-режимі та охоплюються усю Україну. Також, у випадку, якщо лікарня стверджує, що тих чи інших засобів не має, кожен може перевірити це на карті або подати скаргу на сайті.

З карти  також можна дізнатися: 

  • що і на яку суму закуповувала лікарня;
  • наявність тих чи інших медикаментів чи медичних засобів; 
  • також можна залишити скаргу щодо недостовірності інформації.

Тому ГО “Антикорупційний штаб” закликає перевіряти закупівлі на карті, щоб не сплачувати самостійно своє лікування! Пам’ятайте – лікування від COVID-19 має бути безкоштовним! 

Додатково: Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. ГО “Антикорупційний штаб” розробляє цифрові інструменти, які підвищують спроможність громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Метою Антикорупційного штабу є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. Проєкт фінансується за підтримки міжнародного фонду “Відродження”. Додаткова інформація за телефоном +38(073)500-50-22 або на e-mail: shtab.net@gmail.com.


Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter