Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельницькій АЕС не послаблюються карантинні заходи

На Хмельницькій АЕС продовжується проведення карантинних профілактичних, протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу.Не зважаючи на деякі послаблення карантинуна частині території України, на ХАЕС до 22 червня діятимуть всі необхідні обмежувальні заходи із недопущення поширення COVID-19 на стратегічно-важливому об’єкті.

Наразі триває заборона на прохід та пересування територією проммайданчика ХАЕС без захисної маски. При вході на атомну станцію проводиться експрес-контроль температури тіла всього персоналу та дезінфекція рук. Частина персоналу ВП ХАЕС переведена на дистанційну роботу на дому, що сприяє зменшенню контактів та недопущенню розповсюдження інфекції.

Оперативна група, яка створена на Хмельницькій АЕС, цілодобово моніторить епідеміологічну обстановку, знаходиться у постійному контакті з міською владою, медико-санітарною частиною, щоденно здійснює коригуючі заходи.

«У нас немає жодних послаблень і вводяться нові застережні заходи, щоб забезпечити здоров’я персоналу і унеможливити поширення коронавірусу на ХАЕС. Водночас, ми готові і до непередбачуваних ситуацій,  розробили певний алгоритм дій. Сподіваємось, що спільними зусиллями і з найменшими втратами вийдемо із карантину»,- наголосив під час зустрічі із представниками корпоративних засобів масової інформації заступник генерального директора з персоналу Богдан Шмигельський.

За повідомленням штабу з координації роботи з проведення карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу, станом на 26 травня 2020 року, на Хмельницькій АЕС підтверджено 15 випадків захворюваності на COVID-19, з них 10 осіб одужало. За минулу добу нових випадків коронавірусу не виявлено.

Станом на 9:00 26 травня, за інформацією Центру первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) м. Нетішин, на території міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19 у 64 осіб (у тому числі 14 дітей, 15 працівників ВП ХАЕС, 2 медпрацівники). З них: 49 – одужало, 1 – летальний випадок. З числа хворих, 6 осіб знаходяться на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні, 1 особа – в Славутській центральній районній лікарні, 7 осіб – на самоізоляції.

За минулу добу нових випадків захворювання на COVID-19 не зареєстровано. Лабораторні дослідження тривають.

На території Нетішинської міської ОТГ знаходиться 59 осіб на самоізоляції, 1 особа – на обсервації. На сьогодні завершився період самоізоляції у 644 осіб. 

На Хмельницькій АЕС, станом на 25 травня, на лікарняних з хворобою ГРВІ перебуває 8 осіб. 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter