Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині – новий осередок спалаху коронавірусу

Наразі за кількістю підтверджених випадків COVID-19 лідирує Кам’янець-Подільський район.

Три випадки коронавірусу підтвердили вчора у кам’янчан 57, 51 та 64 років народження, двоє з яких – працівники заводу точної механіки. Про це повідомив міський голова Михайло Сімашкевич. Він також додав, що загалом у місті на коронавірус хворі 50 осіб.

Всього на Кам’янеччині (у місті та районі) підтверджено 90 випадків захворювання на COVID-19. Це найбільша кількість хворих в одному районі станом на сьогодні.

У Хмельницькій ОДА також повідомили про нові випадки захворювання. Їх виявили:

  • 1 – у місті Хмельницький (при тестуванні пневмонії, хворого госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні),
  • 2 – у місті Старокостянтинів (1 особа лікується амбулаторно, 1 – в центральній районній лікарні),
  • 1 – у Старокостянтинівському районі (хворий лікується в ЦРЛ).

Хворих зі Старокостянтинівської центральної райлікарні транспортуватимуть до Хмельницької інфекційної лікарні, повідомляє XM-inside. Ймовірно, таке рішення прийняте у зв’язку зі збільшенням кілкьості хворих на Старокостянтинівщині: СOVID-19 діагностовано в 7 жителів району та 29 жителів міста.

Крім того, напередодні, місцевою комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення відтермінувати відновлення роботи з пасажироперевезень на приміських маршрутах до кінця місяця. Також в районі не будуть відновлювати роботу дитячих садочків та богослужінь до завершення карантину, тобто до 22 червня.

Оскільки захворювання, cпричинене вірусом COVID-19, поширилося серед медичного персоналу Старокостянтинівської ЦРЛ, вирішено закрити інфекційне відділення на карантин терміном на 14 днів.

Станом на ранок 27 травня за інфомрацією міської ради у Хмельницькій області зареєстровано 387 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них: 128 одужало, 10 летальних випадків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter